Een krachtig verkoopplan bij uitponding

Bekijk onze projecten
EEN UNIEK SPECIALISME

Bij uitponding worden verhuurde woningen of appartementen na het verlopen van het huurcontract systematisch verkocht tot een compleet gebouw of complex verkocht is. Een vloeiend verloop van uitpondproject vraagt om een goede voorbereiding en nauwkeurige planning. Inmiddels heeft onze makelaardij zeer ruime ervaring met uitpondprojecten in de stad en regio Utrecht. We helpen meerdere beleggers, vastgoedinversteringsmaatschappijen en woningcorporaties bij de verkoop van huurwoningen.

Een krachtig verkoopplan bij uitponden

Een bewezen stappenplan én goede communicatie tussen makelaar en opdrachtgever dragen bij aan een optimaal uitpondproject.

1

Voorbereiding

Een optimaal uitpondtraject valt of staat met een gedegen voorbereiding. Hieronder vallen o.a. onderzoek naar de technische staat, kadastraal onderzoek, het selecteren van een projectnotaris, begeleiding bij het oprichten van een VvE en het maken van een verkoopbrochure. Belangrijke stappen die de daadwerkelijke uitponding versnellen en eenvoudiger maken.

2

Prijsbepaling

Een goed gefundeerde koopsom is cruciaal bij het benaderen van huurders. Huurders moeten direct begrijpen dat ze een voorkeursbehandeling krijgen ten opzichte van ‘nieuwe’ kopers. Als het zover is, kunnen huurders tot een bepaalde einddatum beslissen of ze de huurwoning permanent willen overnemen.

3

Huurdersbegeleiding

Vanzelfsprekend nemen we je de zorg voor de zittende huurders uit handen. We inventariseren de interesse in permanente koop, bepalen de koopsom op basis van grootte en omgeving, verzorgen het tekenmoment van de koopakte en begeleiden de juridische overdracht met de kopers bij de notaris. De volledige correspondentie en dossiervorming ligt bij Mark Renkema Makelaardij.

4

Nieuwe verkoop

Ook als huurders vertrekken en de woningen leeg worden opgeleverd, gaan we op zoek naar kopers voor de verkoop van de huurwoning. We verzorgen eerst een nauwkeurige voor- en opleveringsinspectie, maar ga direct over tot het vermarkten van de ‘nieuwe’ appartementen. We zorgen voor een krachtige presentatie, begeleiden de bezichtigingen en regelen de koop en overdracht bij de notaris.

Bekijk onze projecten

ONZE OPDRACHTGEVERS
  • Particuliere en institutionele beleggers

  • Vastgoedinvesteringsmaatschappijen

  • De grootste woningcorporaties in Utrecht

Onze klanten vertellen

Verkoop

Eerlijk en oprecht

Mark is niet de goedkoopste, maar elke cent waard.

Contact met Mark Renkema Makelaardij