Een krachtig verkoopplan bij uitponding

EEN UNIEK SPECIALISME

Bij uitponding worden verhuurde woningen of appartementen na het verlopen van het huurcontract systematisch verkocht tot een compleet gebouw of complex verkocht is. Een vloeiend verloop van uitponding vraagt om een goede voorbereiding en nauwkeurige planning. Inmiddels heb ik zeer ruime ervaring met dit unieke specialisme in de stad en regio Utrecht.

Een krachtig verkoopplan bij uitponding

Een bewezen stappenplan én goede communicatie tussen makelaar en opdrachtgever dragen bij aan een optimaal uitpondtraject.

Ontdek mijn werkwijze
01

Voorbereiding

Een optimaal uitpondtraject valt of staat met een gedegen voorbereiding. Hieronder vallen o.a. onderzoek naar de technische staat, kadastraal onderzoek, het selecteren van een projectnotaris, begeleiding bij het oprichten van een VvE en het maken van een verkoopbrochure. Belangrijke stappen die de daadwerkelijke uitponding versnellen en eenvoudiger maken.

02

Prijsbepaling

Een goed gefundeerde koopsom is cruciaal bij het benaderen van huurders. Huurders moeten direct begrijpen dat ze een voorkeursbehandeling krijgen ten opzichte van ‘nieuwe’ kopers. Als het zover is, kunnen huurders tot een bepaalde einddatum beslissen of ze de huurwoning permanent willen overnemen.

03

Huurdersbegeleiding

Vanzelfsprekend neem ik je de zorg voor de zittende huurders uit handen. Ik inventariseer de interesse in permanente koop, bepaal de koopsom op basis van grootte en omgeving, verzorg het tekenmoment van de koopakte en begeleid de juridische overdracht met de kopers bij de notaris. De volledige correspondentie en dossiervorming ligt bij mij.

04

Nieuwe verkoop

Ook als huurders vertrekken en de woningen leeg worden opgeleverd, ga ik op zoek naar kopers. Ik verzorg eerst een nauwkeurige voor- en opleveringsinspectie, maar ga direct over tot het vermarkten van de ‘nieuwe’ appartementen. Ik zorg voor een krachtige presentatie, begeleidt de bezichtigingen en regel de koop en overdracht bij de notaris.

MIJN OPDRACHTGEVERS
  • Particuliere en institutionele beleggers

  • Vastgoedinvesteringsmaatschappijen

  • De grootste woningcorporaties in Utrecht

Mijn klanten vertellen

Verkoop

Eerlijk en oprecht

Mark is niet de goedkoopste, maar elke cent waard.

Contact met Mark Renkema